Benjamina Karić u SAD: Prvi put uspostavljene veze između Sarajeva i Washingtona

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u posjeti je Sjedinjenim Američkim Državama gdje se u Washingtonu susrela sa gradonačelnicom Washingtona, Muriel Bowser.

Tu vijest objavila je na društvenim mrežama.

“Prvi put i zvanično uspostavljene su veze između Sarajeva i Washingtona. Na moje veliko zadovoljstvo razgovarala sam sa Mayor Bowser, gradonačelnicom glavnog grada najmoćnije političke i ekonomske zemlje svijeta. Cilj je povezati naše gradove i otvoriti brojne mogućnosti za saradnju, poručila je gradonačelnica u različitim oblastima, razmijeniti informacije i iskustva u obostranom interesu. Nastavak je ovo plodne međunarodne saradnje Grada Sarajeva i jačanja bilateralnih odnosa s glavnim gradovima Evrope i svijeta“, navedeno je u objavi na Facebooku.

Podsjećamo, prethodnih dana gradonačelnica Sarajeva susrela se i sa kongresmenom Joeom Wilsonom, a u četvrtak, 2. februara prisustvovala je molitvenom doručku na kojem je tradicionalno domaćin predsjednik SAD-a Joe Biden. Jedan od najznačajnijih svjetskih političkih događaja okupio je članove Kongresa, američke političare i zvaničnike iz 140 zemalja.

Share:

Recent News

Follow us

You can make a difference!

Related News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Located in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, Colibri provides free education, therapeutic services, and support to autistic children and their families….

On November 16, 2023, the Governor of the U.S. State of Maryland, Mr. Wes Moore, hosted a ceremonial reception at…

On Friday, October 20th, the Institute for Development Impact (I4DI) had the pleasure of hosting a welcome reception in honor…

Join our mail list

Join our community!
Subscribe for news, events, and impactful stories.