Mladi Bosanci i njihovi američki prijatelji istražuju BiH

BHeart, američka neprofitna organizacija bosanskohercegovačke dijaspore iz Wasingtona DC-ija u partnerstvu sa bh. organizacijom “Green Visions” ovog ljeta u Bosni i Hercegovini organizuje unikatnu obrazovno-zabavnu turneju specijalno namijenjenu mladima iz dijaspore i njihovim prijateljima iz cijelog svijeta (od 17 do 27 godina).

Ovaj program je naročito dizajniran za mlade ljude koji su zainteresirani da bolje upoznaju BiH i prošire svoje vidike i razumijevanje političkih i društvenih prilika kroz prizmu bosansko-hercegovačkog okruženja, navode iz organizacije BHeart.

Učesnici programa će kroz predavanja i razgovore sa programskim mentorima sa eminentnih obrazovnih institucija i razgovore sa stručnjacima i lokalnim aktivistima biti u mogućnosti da nauče nešto novo o BiH i preispitaju svoja dosadašnja shvatanja i poglede na svijet.

Putovanje će uključiti i volontiranje, hiking i rafting, kao i mnoštvo prilika za uživanje u lokalnoj kulturi i druženjima sa mladim Bosancima i Hercegovcima.

U pripremi ovog putovanja i promotivnog videa učestvovali mladi porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji žive u raznim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država.

Rok za prijave je petak, 10 juni.

Detalje aranžmana možete naći na ovdje ili se organizatorima javite na e-mail na sarajevo@greenvisions.ba, kako biste na vrijeme rezervisali svoje mjesto na ovom nadasve interesantnom događaju.

Share:

Recent News

Follow us

You can make a difference!

Related News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Located in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, Colibri provides free education, therapeutic services, and support to autistic children and their families….

On November 16, 2023, the Governor of the U.S. State of Maryland, Mr. Wes Moore, hosted a ceremonial reception at…

On Friday, October 20th, the Institute for Development Impact (I4DI) had the pleasure of hosting a welcome reception in honor…

Join our mail list

Join our community!
Subscribe for news, events, and impactful stories.